Рівнянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів 5 Новоук...
 
Головна » 2018 » Грудень » 8 » Безпека життедіяльності
19:29
Безпека життедіяльності

Що треба знати про Африканську чуму?

Характеристики та діагностика вірусу

Захворювання з’являється через ДНК-вірус. Він накопичується у всіх органах, тканинах і біологічних рідинах хворих свиней. Цей вірус вирізняє висока стійкість до впливів ззовні. Він може зберігатися у ґрунті, на дереві, камінні, в м’ясі до 6 місяців. При кімнатній температурі вірус може існувати до 1,5 років, а при температурі 5° – до п’яти років.
Вірус АЧС стійкий до таких засобів дезінфіекції, як луги і формалін. Але він чутливий до окислювачів і кислот: хлораміну, хлорного вапна, молочної, оцтової, карболової кислот.
Тварина може заразитися повітряно-крапельним шляхом, через шлунково-кишковий тракт (корм), контактним шляхом (комахи, птахи, інші тварини та люди, предмети догляду), через пошкоджену шкіру тварин. У хворих свиней можуть бути крововиливи, запалення, лихоманка, а також зміни у внутрішніх органах.
Усі перевірки та дослідження матеріалів хворих тварин дозволяється проводити тільки у тих ветлабораторіях, де є дозвіл на роботу зі збудниками особливо небезпечних інфекцій.

Методи боротьби з вірусом

Лікування свиней з вірусом АЧС заборонено. Якщо виявлена хоч одна хвора тварина, то потрібно знищувати все поголів’я стада, а залишки корму, трупи тварин та приміщення спалювати.
У радіусі 3 км навкруг ферми, де знайдено вірус, встановлюють карантинну зону. У радіусі 20 км навколо населеного пункту оголошується зона нагляду. На цій території перевіряють тварин на захворюваність АЧС. Карантин продовжується 40 діб. Під час карантину в цьому районі повністю забороняють реалізовувати м’ясо.
Чим загрожує африканська чума людині? 
Для людей вірус африканської чуми свиней є безпечним. Не зафіксовано випадків зараження людей цим вірусом. Але АЧС послаблює імунну систему людини і може стати збудником інших хвороб в організмі людини.
Після виявлення вірусу карантин встановлюється, передовсім, для того, щоб заражене м’ясо не потрапило на корм здоровим тваринам. Жорсткі обмеження на торгівлю м’ясною продукцією накладаються для того, щоб м’ясо не виходило з карантинного району. Заражене м’ясо можна вживати тільки на ранніх стадіях. Коли з’явились перші ознаки ураження (темні плями, крововиливи), м’ясо не можна їсти. Його потрібно спалювати.

 

    

Категорія: Дошка оголошень | Переглядів: 9 | Додав: 17trandafir1976 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
П`ятниця, 18.01.2019, 20:58
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Національна гаряча лінія
Категорії розділу
Педагогічний колектив школи [24]
Методична робота [20]
Виховна робота [27]
Це важливо!!! [2]
ЗНО [19]
Шкільні новини [110]
Інформація про заклад [2]
Шкільна бібліотека [5]
Дошка оголошень [6]
Робота з батьками [14]
Психологічна служба [11]
Ми завжди вислухаємо Вас
Соціально-педагогічна служба [7]
Ми спробуємо допомогти знайти правильне вирішення проблеми
Наші класи [32]
Рух шкільних коштів [13]
Адміністрація школи [3]
Табір "Бригантина" [11]
До уваги педагогів!!!!!!! [1]
Спортивні досягнення [20]
Гурткова робота [2]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2019
Сайт створено у системі uCoz